Bossche ‘Iceman’ duikt dagelijks in Noorderplas: ‘Voel mij er supergoed door’

Het ijskoude water in gaan is volgens de Wim Hof-methode de manier om een beter immuunsysteem te krijgen. Ook in Den Bosch wordt het voorbeeld van de ‘Iceman’ gevolgd.

Carlo Barth is een van die mensen. Elke dag stapt hij bij het Burgemeester van Zwietenpark de Noorderplas in. “Ik doe het nu vier maanden en ik voel mij er supergoed door. Ik slaap heel goed en neem minder medicatie. Normaal, als ik te veel prikkels krijg, dan pak ik een pilletje. Dat hoeft nu vier maanden niet meer”, vertelt Barth.

Eenmaal in het water vertelt hij dat het niet lastig is om erin te blijven. “Je gaat zitten en dan doe je wat ademhalingsoefeningen. Dertig seconden later gaat je lichamelijke kachel aan en dan voel je de kou echt niet meer. Het is gewoon superlekker in het water.”

Tekst loopt door onder de video

Volgens Sharon McLaughlin, instructrice van de Wim Hof-methode, is het koude water goed voor je lichaam. “Het koude water is erg goed voor je bloedvaten. In koud water gaan je bloedvaten dicht en als je eruit komt gaan ze weer open. Daardoor train je het en dat is goed voor je hart.”

Tips

Voor mensen die nu ook het koude water in willen gaan, heeft ze nog wat tips. “Als je het water in gaat kan je gaan hyperventileren vanwege de schrik. Je moet gewoon rustig blijven en ademen. Focus op het uitademen. Begin met puffen en dat maak je steeds langer. Daar gaan je bloedvaten van open”, aldus McLaughlin.