advertentie Banner SNLR.nl

Bossche kinderen blijven actief door nieuwe challenge

Sporten en leren kan nu in de achtertuin door een zelfbedachte challenge.

Kinderen mogen niet meer naar school door de maatregelen rondom het coronavirus. En met vriendjes of vriendinnetjes buiten spelen is ook erg lastig. Om de kinderen toch in beweging te houden en ze wat te leren is er een challenge bedacht.

Tafeldiploma 
Edwin Smolders is sportmedewerker bij de gemeente Den Bosch en houdt iedereen graag in beweging. Hij kwam dan ook met dit idee. "Ik zat maandagochtend met mijn jongste dochter thuis. Zij sport graag en ze gaat graag naar school, maar hoe kunnen we die combinatie nu samen gaan maken. Ze is heel erg gefocust op het tafeldiploma en ik vind bewegen belangrijk en toen hebben we samen die combinatie gemaakt", vertelt Smolders. Dat betekent dat er in huize Smolders vijf minuten wordt hardgelopen op het gras en de rekensommen worden geoefend. 

De gemeente Den Bosch is door de nieuwe maatregelen gaan nadenken hoe zij de inwoners in beweging kan houden. De challenge is daar een onderdeel van, maar de gemeente heeft nog iets anders bedacht. "De sportlessen kunnen we niet meer geven, dus we zijn een online platform begonnen. Via die site worden trainingen, lessen, workshops en challenges aangeboden", aldus Smolders. Dit online platform is bereikbaar op: www.s-port.nl/fit073