advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Bossche kroegeigenaren missen hun gasten: 'Voor velen is het café hun tweede thuis'

Begin deze week was het Wereld Bartender Dag, maar dat groots in de kroeg vieren met hun gasten zit er nu niet in. Leon Pigmans en Stephanie Geldof uit Den Bosch zien hun tapkraan al maanden droog staan, maar missen dat nog het meest.

Na een drukke zomer, waarbij de terrassen uitgebreid mochten worden, zijn de café's nu inmiddels alweer 150 dagen dicht. "Het doel van de dag, waarvoor je opstaat mis je", vertelt Geldof. "We doen nog wel wat met afhaal en livestream, maar het echte ondernemen zit er niet meer in." 

Voor Pigmans en Geldof is het mooiste aan hun werk het contact met de gasten en de verhalen die met hen gedeeld worden. Dat juist dat nu is weggevallen, heeft veel impact. "Je krijgt leuke en verdrietige verhalen te horen en probeert altijd een luisterend oor te zijn. Dat dat contact wegvalt, zal voor veel mensen moeilijk zijn. Voor heel veel mensen is het een tweede huis", vertelt Geldof. Leon Pigmans: "Je hebt een vaste groep gasten die je nog bijna dagelijks spreekt, via een telefoontje of aan de deur, maar je merkt dat die mensen dat missen en niet zo’n klein beetje ook. Die staan in de rij als we weer open gaan."