advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Bossche motorrijder Olaf Harmsen ‘heel tevreden’ over eerste Dakar-week

De Bossche motorrijder Olaf Harmsen is de eerste week van zijn tweede Dakar Rally zonder noemenswaardige kleerscheuren doorgekomen.

Wel beleefde hij een lastige eerste etappe: “Dat was de slechtste dag van de eerste week, wat mij betreft, met al die stenen. Verder ben ik heel tevreden over de eerste week. Ik heb steeds meer vertrouwen gekregen. Vroeger betekende dat dat ik te hard ging rijden, maar die verleiding kan ik nu goed weerstaan. Ik hou me aan mijn eigen tempo.”

Voor Harmsen is het zijn tweede deelname op rij aan de rally die wereldwijd beroemd en berucht is. Tijdens zijn debuut viel hij al tijdens de derde etappe uit, nadat hij ten val was gekomen.

'Heel lekker'

De 2021-editie van de Dakar Rally – die voor het tweede opeenvolgende jaar in zijn geheel in Saoedi-Arabië wordt verreden - verloopt daarentegen vooralsnog crescendo voor de Bosschenaar: “Dat is echt een heel lekker gevoel.”

Zaterdag is er een rustdag en dit jaar mogen de deelnemers niet van het bivak af. Dat is geen probleem voor Harmsen. “We worden hier ook prima verzorgd. Ik zag een beetje op tegen de rustdag, omdat ik dacht dat het ritme verstoord zou worden, maar nu ben ik wel erg blij met een keer uitslapen en een dag rust.”

Na de rustdag kan Harmsen aan de bak: er wachten hem nog zes etappes voordat op 15 januari de finish in Djedda wordt bereikt.