advertentie Banner SNLR.nl

Bossche ondernemers organiseren fotowedstrijd voor goede doel

Stichting 1184 organiseert een fotowedstrijd dat gaat over de stad Den Bosch. Het geld dat wordt opgehaald met de foto's gaat naar een goed doel. 

De wedstrijd gaat vanaf februari van start en iedereen kan zich aanmelden. Deelnemers moeten een foto van de Bossche stad insturen waarbij het thema 'stad vol contrast' centraal staat. Uiteindelijk worden de foto's geveild.

Stichting 1184 bestaat uit dertig Bossche ondernemers. Zij organiseren deze fotowedstrijd voor het eerst. "Deze wedstrijd gaat echt over heel Den Bosch en wij willen daarmee wat betekenen voor de stad", vertelt organisator Martin Vroom. "We richten ons ook alleen op goede doelen in Den Bosch."

Driekoppige jury
Iedereen kan een foto uploaden en vervolgens kan er op de foto's gestemd worden. In mei is de finale en kiest een jury elf foto's. Albert Verlinde, directeur van het Design Museum Timo de Rijk en fotograaf Werner van Beusekom zitten in de jury en kiezen de winnaar.

De elf foto's worden tijdens de finale tentoongesteld in het Design Museum en uiteindelijk geveild. Dan kiest de jury ook de winnaar. "Voor een passende prijs wordt nog gezocht, maar de winnaar krijgt uiteraard eeuwige roem", aldus Vroom.

Het geld dat opgehaald wordt met de veiling gaat naar het goede doel Kameraden. Deze stichting koppelt ouderen aan jongeren om leuke dingen te doen en elkaars wereld groter te maken.

Een foto insturen kan vanaf volgende maand via stadvoorcontrast.nl. Dit kan tot 12 april.