advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Bossche ondernemers veilen aller- allereerste biertjes en kappersbeurten na corona

We snakken er allemaal naar: dat eerste glas vers getapt bier, een feestje en een hoognodige kappersbeurt. Om Bosschenaren en lokale ondernemers daar eindelijk weer naar uit te laten kijken, wordt een online veiling gestart voor de allereerste uitjes van 2021.

Ruim 70 ondernemers uit Den Bosch en omgeving hebben zich aangemeld met een veilingitem waar de komende weken actief op geboden kan worden, zoals de allereerste fles champagne bij Borrelcafé Jij&Ik, het beste tafeltje op de aller-allereerste terrasdag bij Buurt en de aller-allereerste lunch op het terras bij Stadsbistro Christoffel. Daarnaast hebben ook een kapper, nagelstudio en een DJ zich aangemeld.

Organisator Jaap Klink: “We hebben een overweldigend aantal aanmeldingen ontvangen. En nu het einde van de lockdown nog steeds niet in zicht is, hebben we besloten om de positieve energie de komende weken nog wat meer te spreiden, door elke week met nieuwe veilingitems te komen”.

Vrijdagmiddagborrel-gevoel

Op vrijdag 5 februari start exact om 12:00 uur de eerste ronde veilingen en er kan dan een week lang meegeboden worden op 10 van de 70 uitjes. Elke donderdag om 12:00 uur start een volgende ronde en telkens wordt afgesloten met een Power Hour van 16:00 tot 17:00 uur. Dit is het laatste uur waarin de bieders hun felbegeerde veilingitem kunnen bemachtigen door het hoogste bod uit te brengen. De biedingen zijn via een livestream te volgen op de socialmedia-kanalen van AllerAllerEerste. Bij gebrek aan live ontmoetingen, wil de organisatie zo toch een wekelijks vrijdagmiddagborrel-gevoel creëren.

Burgemeester Jack Mikkers en Wethouder Jan Hoskam openen samen met een van de deelnemende ondernemers vrijdagochtend tussen 11:30 en 12:00 uur de eerste veilingronde. Dat gebeurt op de Markt in Den Bosch en die opening wordt live uitgezonden via social media.