Bossche oppositiepartijen willen uitleg van ‘naïef’ college over extra kosten theater

Zes Bossche oppositiepartijen dienen tijdens de raadsvergadering van woensdag een interpellatieverzoek in over de gang van zaken rond het Theater aan de Parade.

Het gaat om de vraag of het college van B en W niet eerder had kunnen weten dat de plannen duurder zouden uitvallen vanwege te verwachten bezwaarprocedures. Het verzoek is ingediend door de SP, Leefbaar ’s-Hertogenbosch, De Bossche Groenen, 50PLUS, gewoon ge-DREVEN en de PVV.

De bouw van het nieuwe theater valt miljoenen duurder uit dan gepland vanwege vertragingen. Die zijn ontstaan door de bezwaarprocedures die in gang waren gezet door omwonenden en andere belanghebbenden. Het college had in een eerder stadium aangegeven dat dit niet werd verwacht.

“Dit is ons inziens wel heel merkwaardig en gewoon naïef als je er in betrekt dat omwonenden bij herhaling hebben laten weten het Theater-nieuwbouwplan niet te appreciëren”, zo zeggen de zes partijen. Ze willen nu in de raadsvergadering nadere uitleg over de afwegingen van het college van B en W.