Bossche Parels zamelen 3000 euro in voor Stichting Neurofibromatose

Ladies’ Circle Bossche Parels heeft zaterdag 3000 euro opgehaald voor Stichting Neurofibromatose. De servicelub uit Den Bosch hield een pubquiz bij Babel. De opbrengst daarvan is voor het goede doel.

Met de pubquiz sloten de Bossche Parels een periode van meerdere activiteiten die in het teken stonden van de stichting. 17 teams streden om de hoofdprijs van twee vouchers voor Escaperoom Doe Den Bosch en Jheronumus Bosch ganzenbordspellen. Het thema van de avond was ‘Proud to be Fout’ en het meest fout geklede team werd in het zonnetje gezet.

Tijdens de avond zijn 900 lootjes verkocht voor een loterij. De donatie van 3000 euro kan door Stichting Neurofibromatose (NF) geïnvesteerd worden in verder onderzoek naar de ziekte. Neurofibromatose is een huid- en zenuwziekte. Kenmerkend voor NF zijn kleine en grote tumoren die op de huid en dieper in het lichaam zitten. Deze kunnen botvergroeiingen, blindheid en kanker veroorzaken. Ook lopen mensen met de aandoening het risico op verstandelijke beperkingen, autisme, depressiviteit en chronische vermoeidheid. NF is nog niet te genezen.

Ladies’ Circle 65 Bossche Parels is een serviceclub van dames uit Den Bosch en omstreken die zich voor anderen inzetten. Ze richten zich op lokale en regionale doelen. Ze zamelen geld in en organiseren acties.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen