Bossche partijen doen verzoek tot sluiten nazi-expo

Lokaal Gestemd en Bosch Belang willen de expositie Design van het Derde Rijk in het Design Museum in Den Bosch op zondag 26 januari sluiten voor publiek.

Omdat deze zondag het dichtst bij de oorspronkelijke herdenkingsdag 27 januari ligt, wordt op deze dag de holocaust herdacht. In een brief aan het college verzoeken de twee partijen om de expositie uit respect voor de 293 omgekomen Bossche Joden op deze dag te sluiten. De partijen schrijven met name uit de Joodse gemeenschap afwijzende reacties te krijgen over het open blijven van de expositie op de herdenkingsdag. Wat de kwestie nog pijnlijker maakt voor de gemeenschap is dat het Bossche Holocaustmonument tegenover het museum gelegen is.

De protestactie ‘Stop nazi-expo Den Bosch’ heeft het Design Museum en de gemeente eerder verzocht om de expositie op 26 januari te sluiten. Expositie Design van het Derde Rijk is aanstaande zondag gewoon open en is volgens de website zelfs uitverkocht. Deze week werd bekend dat 100.000 mensen een bezoek brachten aan de expositie.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen