advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Bossche partners helpen vol Inloopschip: ‘Zonder hen hadden we de mensen geen plek kunnen bieden’

De coronacrisis en de lockdown zorgen ervoor dat dak- en thuislozenopvang ‘het Inloopschip’ in de Hinthamerstraat overvol is. Met behulp van verschillende partners probeert de opvang de cliënten alsnog te blijven bieden wat ze gewend zijn.

Novadic Kentron, Reinier van Arkel, een hotel, het sociaal restaurant van de Bossche vincentiusvereniging: het zijn een aantal van de partners waar dak- en thuislozenopvang ‘het Inloopschip’ mee samenwerkt. Daardoor kunnen cliënten in deze drukke tijd toch te allen tijde opgevangen worden.

Dat is geen overbodige luxe, vertelt woonbegeleider Ester van Breda: “Zonder die partners hadden we de mensen nergens een plek kunnen bieden.”

(Tekst loopt door onder de video)

Het Inloopschip is blij dat er vanuit de hele stad meegedacht wordt, al wordt corona daar niet mee uit de wereld geholpen. Dat is wellicht wel mogelijk door middel van inentingen. Daar gaat ook het Inloopschip deze week mee van start.

Voorkomen

Dionne Piqué – net als Van Breda één van de woonbegeleiders – neigt naar het nemen van een vaccinatie. “Vanaf de tijd dat corona is begonnen wil je er al een vaccinatie tegen. Ik ben wel zelf nog aan het twijfelen, maar ik denk wel dat ik het doe. Als ik het doe is het ook bescherming voor anderen. “

Hashim Mohamed is sinds juli opgevangen door het Inloopschip. Hij wil zich graag laten inenten. “Ik heb beslist om dat te doen, om het te voorkomen. Ik wil geen corona krijgen”, aldus Mohamed, die ook hij nog een boodschap heeft voor het personeel van het Inloopschip: “Iedereen hartelijk bedankt, het zijn mooie mensen. Zo moet het doorgaan.”