advertentie Banner SNLR.nl

Bossche politiek reageert: Gelijke monniken, gelijke kappen?

Er zouden, als het aan de Bossche PVV ligt, duidelijke regels moeten worden opgesteld om de wijkbudgetten in alle wijken op dezelfde manier te verdelen. 

Terwijl andere oppositiepartijen zich niet willen bemoeien met de subsidieregeling. 

"Het kan niet zo zijn, dat de ene wijk niet moeilijk doet over een uitje naar de Efteling, terwijl mensen in de andere wijken niks voor elkaar krijgen" legt fractievoorzitter Alexander van Hattem uit. Hij reageert hiermee op één van de conclusies uit het onderzoek van DTV Nieuws.  Ook bij de fractievoorzitter van Lokaal Gestemd roept de willekeurige verdeling van gemeentegelden vragen op. "Als ik iets aanvraag en dat wordt goedgekeurd, terwijl de aanvraag van iemand uit een andere wijk voor exact dezelfde activiteit wordt afgekeurd, dan gaat er iets fout", aldus Joep Gersjes. 

Andere behoeftes
De Bossche afdeling van de Partij van de Arbeid ziet dit anders. "Inwoners uit Empel hebben behoefte aan hele andere dingen dan inwoners uit de Kruiskamp. Dat hoort erbij als je tegen bewoners zegt; bedenk wat hier in deze wijk het meest nodig is", aldus fractievoorzitter Pieter Paul Slikker. "Dan moet je dus ook de kramp een beetje inhouden op het moment dat je daar verschillen in ziet." 

Als er een uitje naar de Efteling van wordt betaald, denk ik; daar had geen belastinggeld naartoe moeten gaan

• Alexander van Hattem (PVV)

Feesten en partijen
Lokaal Gestemd en de PvdA  zien in de besteding van het wijkbudgetten geen reden tot zorgen. "Ja, een groot deel ervan gaat inderdaad naar straatfeesten en buurtbarbecues. Maar je ziet gewoon dat mensen het ontzettend belangrijk vinden om elkaar te ontmoeten", zo stelt Slikker. "Blijkbaar vinden mensen dat hartstikke belangrijk. Wat moet ik daar dan van vinden?", aldus Gersjes.

De fractievoorzitter van de PVV is minder blij met de pot voor feesten en partijen. "De wijkbudgetten zijn echt bedoeld voor openbaar toegankelijke activiteiten voor de hele wijk of het hele dorp. Als er dan een uitje naar de Efteling van wordt betaald, denk ik; daar had geen belastinggeld naartoe moeten gaan."

Dit verhaal werd mede mogelijk gemaakt door het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek. Dtv, Omroep Venlo, Studio040 en WOS Media werken gezamenlijk aan lokale onderzoeksjournalistiek.