advertentie Banner SNLR.nl

Bossche producenten komen met voedselpakket

Net als eerder in andere steden is er nu ook een Bosch #supportyourlocalsNL pakket.

Nu de horeca gesloten is, zien lokale voedselproducenten hun klandizie teruglopen. Ook kunnen de anders zo bourgondische Bosschenaren niet meer bij hun favoriete café of restaurant terecht. Met het pakket worden de ondernemers gesteund en kan iedereen toch nog van al het lokale lekkers genieten.

Zes ondernemers 
Anne Reijnders en haar compagnon zagen bij hun cateringbedrijf De Lekkere Man de opdrachten een voor een geannuleerd of verplaatst worden. Toen ze hoorden over het pakket in andere steden wisten ze dat ze daar iets mee moesten. Al snel werd er contact gelegd met andere producenten en was er ook een Bosch voedselpakket. Reijnders: "Wij werken veel samen met andere lokale ondernemers en ook die zagen het aantal klanten teruglopen. Er leek ons niets mooiers dan om met andere lokale, ambachtelijke producenten een pakket samen te stellen". Zo gezegd, zo gedaan. Binnen een week waren er zes ondernemers die zich aansloten bij het idee en is er een website live, waar het pakket besteld kan worden. 

 

Eén van de ondernemers die meedoet is bakker Daniël van Schijndel van de Broodspecialist. Hij levert veel aan horeca en ziet de bestellingen daar nu wegvallen. Om toch wat inkomsten te genereren zitten er van hem een brood en mini Bossche koek in het pakket. Daarnaast zijn ze ook begonnen met bestellingen thuis te bezorgen aan particulieren. "De winkel mag gewoon open blijven, maar sinds vorige week zien we toch wat minder mensen", geeft hij toe. "Daarom zijn we begonnen met thuisbezorgen. Mensen betalen online en wij hangen het brood aan de deur en bellen aan. Zo is er dus weinig contact en is het veilig voor ons en de klant".

Vers gebrande koffiebonen
Van Stefan Sampietro's koffiebranderij komt er een klein zakje vers gebrande koffiebonen in het pakket. Ook zijn klanten zijn voornamelijk horecazaken. "Al heb ik ook wat particuliere klanten die gelukkig nog wel afnemen," vertelt hij.  De soort koffie die in het pakket zit, blijft een verrassing. "Dat kan een honduras, barista blend of brazil zijn, echt van alles dus".  

Het pakket bevat producten van De Lekkere Man, Brouwerij d'n Droak, Brabantsche Worstenbroodjes, Sampietro Speciality Coffee, De Broodspecialist en Boerderij Bleijendijk.