PvdA bezorgd over ouderen na stopzetten maaltijdbezorging

De PvdA in Den Bosch wil dat er een alternatief komt voor ouderen die geen maaltijden meer krijgen nu BrabantZorg is gestopt met de bezorging daarvan.

 De partij vraagt aan het college of er samen met BrabantZorg en maatschappelijke partners gezocht kan worden naar een oplossing.

Ouderen in de wijk en cliënten uit aanleunwoningen krijgen hun eten niet langer bezorgd en ook restaurants op de locatie zijn gesloten om verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. Cliënten wordt geadviseerd om bij familie of buren aan te kloppen voor hulp. En als dat niet mogelijk is kunnen ze volgens BrabantZorg bij de gemeente terecht.

Waarom heeft BrabantZorg niet geprobeerd in samenwerking met gemeenten en vrijwilligersorganisaties iets op te zetten zodat die mensen toch maaltijden krijgen en het besmettingsrisico minimaal blijft, zo vraagt de PvdA zich af.

Er is begrip voor het feit dat BrabantZorg bewoners en zorgverleners wil beschermen, maar het is volgens de PvdA niet goed dat deze mensen van de ene op de andere dag op zichzelf aangewezen zijn. 'We moeten samen verantwoording dragen voor kwetsbare ouderen en BrabantZorg had dan ook de samenwerking moeten zoeken om dit op te lossen', vindt de PvdA die van het college wil weten of het op de hoogte was van het feit dat BrabantZorg de maaltijdbezorging ging stopzetten.

advertentie <p>Banner Trined 0719</p>

Lees ook deze artikelen