advertentie Banner SNLR.nl

Bossche roeivereniging roeit mee met KiKaRow

Onder het motto 'Roei kinderkanker de wereld uit!' roeien 50 roeiers van roeiverenging de Hertog in Den Bosch op zondag 5 mei mee in de KikaRow (Kinderen Kankervrij) van Heusden naar de Brabantse hoofdstad. 

De etappe is onderdeel van een landelijke sponsoractie van Nederlandse roeiverenigingen om geld op te halen voor Kinderen Kankervrij.

KiKaRow legt in veertien weekenden tijd 1400 kilometer af en doet verschillende Nederlandse hoofdsteden aan. Zestig roeiverenigingen nemen deel aan de tocht met als doel genezingsproces van kinderkanker te verhogen van 75 procent tot 95 procent en de kwaliteit van leven na de behandeling te verbeteren.

Plaatselijke roeiverenigingen escorteren de zeewaardige roeiboot The Vin van stad naar stad. The Vin is de boot die de totale afstand van 1400 kilometer aflegt. Hierin roeien survivors (overlevers van kinderkanker) en ervaren roeiers.

In Heusden wordt de The Vin opgehaald door 15 boten van RV De Hertog. Over de Maas en de Dieze komt de boot dan aan het einde van de middag aan in Den Bosch. Voorzitter Hans de Bruijne: “We gaan er een mooi evenement van maken. Het wordt één groot onthaal met onder andere live muziek.”

'Bikkelen' voor het goede doel
Fieke Timmermans uit Den Bosch roeit die dag mee. “Het is een mooie uitdaging voor een goed doel.” Voor de af te leggen afstand tussen Heusden en Den Bosch moeten roeiers volgens Timmermans wel ervaren zijn. “Je moet een goede conditie hebben en al eerder langere afstanden hebben geroeid. Ik denk dat het bikkelen wordt, maar voor een goed doel doe ik het graag.”

De Bruijne: “We willen 20.000 euro inzamelen voor KiKa. We zitten nu op 8.000 en gaan ervan uit dat we ons doel behalen. We krijgen zoveel steun van de gemeente, Kring Vrienden die sloepen aan ons leent en van plaatselijke ondernemers. De saamhorigheid is enorm: het is een doel waar we ons graag voor inzetten.”