Bossche school de Kameleon gaat voor de winst in Textiel Race

Kinderen van groep 8 van Kindcentrum de Kameleon verzamelen tientallen kledingzakken op het schoolplein voor de Textiel Race. De kinderen hebben maar één doel voor ogen: winnen.

De tekst loopt door na de video:

Met kruiwagens worden de zakken vol kleding het schoolplein opgerold en in containers gestopt. “We hebben zeker al meer dan 22 zakken en er komen er nog heel veel bij”, vertelt Noa. “We zijn langs de deuren gegaan en hebben berichtjes rondgestuurd wie er nog kleding overhad”, zegt Juliette.

De actie wordt georganiseerd door de Afvalstoffendienst en kledingrecyclebedrijf Wolkat. Daarbij is de bedoeling dat scholen zoveel mogelijk textiel ophalen. In Den Bosch doen er tien andere scholen mee. De leerlingen leren op deze manier bewust om te gaan met het scheiden van afval.

Hoofdprijs

Naast de actie valt er ook nog een prijs te winnen. De winnaar krijgt een schoolreisje en die willen de leerlingen van groep 8 wel winnen. “We willen heel graag winnen, maar we doen het ook natuurlijk omdat het zo slecht is voor de natuur en het klimaat”, zegt Mutoni.