advertentie Banner SNLR.nl

Bossche sportschool klaar om weer open te gaan

Deze week maakte minister-president Rutte bekend dat sportscholen vanaf 1 juli weer open mogen. Bij Reflex Sportcentre op de Maaspoort in Den Bosch zijn ze er al helemaal klaar voor.

Alleen maar vreugde. Dat is wat sportschooleigenaar Maikel van den Bogaert en zijn medewerkers voelden toen zij afgelopen week hoorden dat sportscholen toch niet tot 1 september dicht hoeven te blijven. "We zijn meteen met elkaar gaan bellen en hebben direct een biertje open getrokken. Iedereen kan niet wachten om weer aan de slag te gaan", vertelt Van den Bogaert. 1 juli mogen de deuren van zijn Reflex Sportcentre weer open, met de nodige aanpassingen. 

Zelfs voor de sluiting van zijn sportschool was Van den Bogaert al bezig met de nodige aanpassingen. "We hebben direct gekeken hoeveel mensen er nog in een ruimte kunnen als er afstand moet worden gehouden. De groepslessen werden kleiner en in de spinningzaal staan nu twaalf fietsen minder", somt hij wat van de aanpassingen op. Ook zijn er fitnessapparaten behangen met afzetlint, zodat duidelijk is dat die niet gebruikt mogen worden. "Zo bieden we onze leden de mogelijkheid te komen sporten op anderhalve meter afstand, op veel plekken is het zelfs eerder twee meter."

Om leden de afgelopen tijd toch al wat beweging te kunnen bieden, staat er al een paar weken een grote partytent voor de deur. "Daar bieden we een aantal groepslessen aan", aldus Van den Bogaert. "Die tent laten we de komende tijd nog even staan, zodat we toch weer wat meer capaciteit hebben". Want in de sportschool is dat nog maar zo'n dertig tot veertig procent van wat het normaal gesproken is.