advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Bossche studenten helpen Osse bedrijven om duurzame verpakkingen te ontwikkelen

Veel van de productverpakkingen die in uw keukenkastje staan, komen uit Oss, maar een groot deel daarvan wordt niet duurzaam geproduceerd of hergebruikt. Food Innovation studenten van de HAS Hogeschool in Den Bosch en Osse bedrijven gaan nu samen aan de slag om verpakkingen om deze wel duurzaam te produceren.

Een van de recente projecten waarbinnen de HAS en de gemeente partners zijn, is het Innovatieprogramma Circulaire Verpakkingen Oss. Bossche studenten kregen de opdracht om meer circulaire verpakkingen te ontwerpen. Dat houdt in dat bedrijven hun afval niet weggooien, maar dit hergebruiken.

Onderzoek

De studenten gaan in vier groepen aan de slag. Drie projectgroepen werken aan een onderzoeksopdracht, de vierde groep richt zich op de organisatie van de Dag van de Duurzame Verpakking. Studenten Aniek van Rijn en Charlot Haenen doen onderzoek bij het Osse bedrijf Looman Salades. “Het rapport is voor alle verpakkingsbedrijven in Oss, maar Looman Salades is onze opdrachtgever. Zij zullen dan als voorbeeld dienen die we gebruiken”, vertelt Van Rijn.  

Het artikel gaat verder onder de video. 

Duurzame verpakking

Martijn Vertogen van Looman Salades, is al ruim een jaar bezig met het ontwikkelen van een duurzame verpakking. “Soms staar je je als bedrijf een beetje blind, dus een frisse blik van buitenaf is altijd fijn. Haenen vertelt dat zij een duidelijk doel hebben met het project. “We willen een routekaart maken voor Osse bedrijven, om ze te helpen bij het hergebruiken van verpakkingen.”

Joes Renger is een van de studenten die het evenement organiseert dat in juni 2021 voor de tweede keer plaatsvindt. “Wij willen een podium bieden aan bedrijven die innovatieve en duurzame oplossingen ontwikkelen voor verpakkingen.”