Bossche VVD: ‘Autotron doet zijn best om overlast te beperken’

De VVD vindt dat Autotron goed luistert naar de omgeving. Dat schrijft de partij in een brief aan het college nadat bewoners van het Soperse Bos hun zorgen geuit hadden over de evenementen bij Autotron.

Autotron beschikt over een reguliere vergunning om evenementen te mogen organiseren. Daarnaast zijn er twaalf  incidentele vergunningen. Tien vergunningen voor binnenevenementen en twee voor buiten. Vanwege de opkomst van openluchtevenementen heeft Autotron een aanvraag gedaan om de incidentele vergunning anders te verlenen.

Aanpassingen vergunningaanvraag 

Bewoners van het Soperse Bos zijn de overlast zat. Maar volgens de VVD doet Autotron voldoende om dit te beperken. Zo zijn er aanpassingen gedaan in de aanvraag. De eindtijd wordt met een uur vervroegd tot en met 01.00 uur. In plaats van zes evenementen met harde muziek worden dat er vier. Ook is er na ieder buitenevenement een rustweekend.

“We begrijpen dat mensen zich zorgen maken om hun leefgenot, maar tegelijkertijd hechten wij er ook aan dat we evenementenlocaties niet op slot gooien. We willen een aantrekkelijke gemeente zijn en onze positie als Cultuurstad van het Zuiden waarmaken, daar horen evenementen bij. Nu is daar een initiatiefnemer bij betrokken die zorg draagt voor afstemming en aanpassing met de omgeving. Het zou vervelend zijn als een ondernemer die de maatschappelijke verantwoordelijkheid neemt richting de omgeving nu beperkt zou worden op basis van aannames die niet stroken me de feiten”, laat de VVD weten.

Dtv Nieuws sprak vorige maand met enkele bewoners van het Soperse Bos