Bossche VVD: ‘volledig onderzoek naar gevolgen afsluiting Van Berckelstraat’

Voordat de Van Berckelstraat in Den Bosch definitief wordt ingericht als fietsstraat moet er eerst een volledig onderzoek zijn uitgevoerd naar de effecten daarvan op de omgeving en de bereikbaarheid van de binnenstad. Dat vindt de fractie van de VVD.

De partij vraagt zich af of er voldoende aandacht is geweest voor de mening van belanghebbenden uit de wat verdere omgeving van de Van Berckelstraat. Het gaat dan om de bewoners van de Citadellaan, Hinthamereinde, Oostwal en de aansluitende woonstraten. Volgens de VVD is nog niet helemaal duidelijk wat de impact van de herinrichting van de Van Berckelstraat is in die straten. Er moet dus goed gekeken worden naar de verkeersstromen als geheel, aldus de VVD.

De partij vraagt zich ook af of de onderzochte verkeerssituatie in 2020 wel een realistisch beeld geeft. Dit omdat de coronamaatregelen ook invloed hebben gehad op de verkeersbewegingen.

De Van Berckelstraat is sinds augustus afgesloten voor autoverkeer en alleen nog toegankelijk voor fietsers en bussen. Het gaat om een proef, de definitieve herinrichting volgt later.