Bossche VVD wil ‘stevig optreden’ tegen overlast Herman Moerkerkplein

De overlast van hangjeugd en drugsgebruikers op het Herman Moerkerkplein is onaanvaardbaar en moet snel worden aangepakt. Dat stelt de VVD in Den Bosch.

Deze week werd duidelijk dat omwonenden van het plein veel overlast ervaren en daarom een petitie zijn gestart om er iets tegen te doen. “Als Bossche VVD verwachten wij dat de overheid zorgt voor een veilige woon-en leefomgeving en dat er dus zowel stevig gehandhaafd wordt en tegelijkertijd gewerkt wordt aan het aantrekkelijk maken van de omgeving zodat we het onaantrekkelijk maken voor hangjeugd en drugsgebruikers”, zo stelt de partij in een brief aan het college van B en W.

'Klaar met soft optreden'

Volgens de partij is de tijd van praten en ‘soft optreden’ voorbij en is alleen ‘consequent en stevig handhaven’ nog een optie. De VVD wil van het college weten wat de mogelijkheden zijn voor beter cameratoezicht. Ook zou er haast gemaakt moeten worden met de ontwikkeling van het omliggende gebied zodat het een ‘waardig onderdeel kan zijn van een aantrekkelijke binnenstad’. De partij wil in ieder geval dat er ook op korte termijn al maatregelen worden genomen om de openbare ruimte veiliger te maken en minder aantrekkelijk voor hangjeugd en drugsgebruikers.