Autodieven actief in Bossche wijk, bewoner wil dat gemeente ingrijpt

Bewoners in de wijk Maaspoort kijken niet meer vreemd op als er ingebroken blijkt te zijn in een auto. In het afgelopen jaar is er 66 keer ingebroken, waarbij veelal auto-onderdelen, zoals airbags en sturen werden weggehaald.

Een van de bewoners heeft een brief naar de gemeenteraad gestuurd. Hij is in de afgelopen twee jaar al drie keer het slachtoffer geworden van dieven die er met zijn stuur vandoor zijn gegaan en naar eigen zeggen niet de enige. "Mijn overbuurman was een paar maanden geleden slachtoffer van hetzelfde. En het schadeherstelbedrijf die de auto's komt halen vertelt telkens dat ze die dag meerdere auto's uit de straat moeten komen ophalen, omdat de sturen gestolen zijn."

'Uw auto is gewoon erg populair'

De bewoner - die het ingekomen stuk anoniem heeft ingediend - schrijft dat hij contact heeft opgenomen met de politie, maar die weinig voor hem kan betekenen. "Helaas kreeg ik het antwoord 'eens in de zoveel tijd bent u aan de beurt, uw auto is gewoon erg populair'." De man is er inmiddels klaar mee en wil dat er iets gedaan wordt vanuit de gemeente. "Het is toch te gek voor woorden dat we dit dan maar moeten accepteren!"

Zelf proberen te voorkomen

Volgens de politie zijn de cijfers van de afgelopen maand niet schrikbarend. "Tussen 1 april en heden zijn het drie auto-inbraken. Natuurlijk zijn dat er nog altijd drie teveel maar het wijkt niet af van ‘normaal’," zo zegt woordvoerder Dion Luijten desgevraagd. Volgens hem wordt elke aangifte waar voldoende opsporingsindicatie is, onderzocht, maar is het 'geen geheim dat auto-inbraken niet bovenop de stapel liggen'. "Daarom is het vooral van belang om zoveel mogelijk in de preventieve sfeer te doen als auto-eigenaar. Bijvoorbeeld met een alarm of gebruik  van een garage. Maar zeker is het ook belangrijk dat mensen verdachte situaties meteen melden zodat we mogelijke inbraken weten te voorkomen", aldus Luijten.

De brief van de bewoner wordt in de raadsvergadering van 18 mei door de gemeenteraad in behandeling genomen.