Bossche zamelt met ‘lintje verbindt je’ geld in voor Latijns-Amerika

In Nederland zijn er al veel initiatieven voor hulp in eigen land, maar ook Latijns-Amerika lijdt zwaar onder de gevolgen van corona. Vanuit Nederland is er sinds twee weken een initiatief om geld in te zamelen voor dit getroffen werelddeel.

Sylvia Nederhoff reist al 18 jaar lang meerdere keren per jaar af naar Latijns-Amerika. De Bossche weet hoe schrijnend de situatie daar nu is: “Er zijn daar kinderen die door bepaalde omstandigheden geen ouders hebben, kinderen kunnen niet naar school, mensen kunnen geen boodschappen doen; ja, da’s echt wel schrijnend.”

Daarom besloot Nederhoff te starten met ‘Lintje Verbindt Je’: een initiatief waarmee ze geld inzamelt om inwoners van Latijns-Amerika te hulp te schieten. Het idee van het lintje komt ook uit dat bewuste werelddeel, meer specifiek uit de Braziliaanse regio Salvador de Bahia.  

De verkoop van de pakketjes met daarin vijf lintjes begint op gang te komen. Nederhoff hecht er waarde aan te benadrukken dat al het geld terecht komt op de plaatsen waar ze dat het hardst nodig hebben: “De opbrengst gaat naar goede projecten. Niet naar ‘gewone’ projecten die er altijd al zijn, maar naar mensen die juist door corona in de problemen zijn gekomen.”