advertentie Banner SNLR.nl

Huibert Wilschut directeur van 'Bossche Zomer 2020'

Huibert Wilschut wordt de directeur van ‘Bossche Zomer 2020’, het tijdelijke evenement dat in juli en augustus in en rondom Den Bosch gaat plaatsvinden.

Het project werd woensdag gelanceerd met als doel de hoofdstad van Noord-Brabant in juli en augustus zo aantrekkelijk mogelijk te maken voor inwoners en ondernemers. Het is de bedoeling dat er in verschillende ‘kwartieren’ allerlei activiteiten en ontmoetingsplekken komen, om inwoners en ondernemers in Den Bosch iets te kunnen bieden in deze coronatijd.

Wilschut is, uiteraard, enthousiast over het plan: “Door de maatregelen kan de zomer van normaal gesproken niet, dus nu is er een manier verzonnen om er toch iets moois van te maken. We doen dit echt om de Bosschenaren in de volle breedte een plek te kunnen geven, om te ontmoeten en dingen te kunnen doen. Het is de bedoeling dat het groot in oppervlakte wordt, maar niet dat het gigantische hordes mensen op de been brengt. Het is puur en alleen voor de Bosschenaren.”

Dat Wilschut aan 'Bossche Zomer 2020' zijn medewerking verleent en nu zelfs als directeur is aangesteld, ligt volgens hem in de lijn der verwachting: “Toen het basisidee is bedacht, heb ik meegewerkt aan de uitwerking. Daardoor was ik er zo nadrukkelijk bij betrokken, dat het logisch voelde om directeur te worden”, aldus Wilschut, die in het dagelijks leven cabaretier en creatief directeur bij het Bossche bedrijf Artishock Eventmarketing is.

Hoewel de grote lijnen al bekend zijn gemaakt, is er voor de invulling van het project nog veel ruimte, weet Wilschut: “Ik hoop heel erg dat we iets met theater of culturele instellingen kunnen gaan doen, maar wij zorgen als organisatie alleen voor het raamwerk. De detailhandel mag zelf met ideeën komen. We hopen dat zoveel mogelijk initiatieven zich gaan aanmelden. En dan denk ik dat we er echt iets moois van kunnen maken.”