advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Bossche Zomer moet Bosschenaren positieve energie geven

Veel evenementen gaan in de zomer niet door, maar met de Bossche Zomer moet het deze zomer toch gezellig worden in de stad en in de gemeente.

In Focus leggen initiatiefnemer Huibert Wilschut en horecaondernemer Jacques van Geffen het idee van de Bossche Zomer uit: een zomerproject dat bestaat uit diverse activiteiten, verspreid over twee maanden. En niet onbelangrijk: verdeeld over heel de gemeente Den Bosch. Met spreiding qua tijd en ruimte moeten alle activiteiten veilig kunnen verlopen. "Het is een platform om positieve energie te krijgen en samen weer iets leuks te doen", vertelt Wilschut. "We kijken hierbij vooral naar wat wel kan."

Tekst loopt door onder video

Camping
Voorbeelden van activiteiten zijn een camping op het Wilhelminaplein. "Er is een slagboom, een receptie, een jeu-de-boulesbaan, animatie, dat soort dingen allemaal. Het voordeel van de camping is dat je er niet hoeft te slapen, dan doe je thuis", vertelt Van Geffen.Een ander onderdeel van De Bossche Zomer is het Smakenrad op de Pettelaarse Schans.

Wilschut is blij met de activiteiten. "Dat levert reuring op", zegt hij. De activiteiten zijn niet alleen maar in de binnenstand van Den Bosch. "We hebben zes kwartieren in de gemeente. Dat zijn de historische binnenstad, de Pettelaarse Schans, het Zuidepark, Kop van 't Zand, de Brabanthallen en de Groote Wielen.Daarbuiten hebben we eigenlijk nog een zevende kwartier en dat is heel de gemeente", aldus Wilschut.

De hele planning voor de Bossche Zomer is nog niet rond. Wie ideeën heeft voor activiteiten kan deze via de website delen met de organisatie.