Bossche Zomer: van ‘corona-alternatief’ naar ‘verbinden en ontmoeten’
De coronamaatregelen zijn inmiddels van de baan maar toch is er dit jaar weer een Bossche Zomer. De nadruk ligt nu vooral op bijzondere en verbindende initiatieven.
De afgelopen twee jaar was de Bossche Zomer een manier om in coronatijd toch nog kleinschalige evenementen te kunnen organiseren. En horeca-ondernemers konden op deze manier ook weer wat inkomsten binnenkrijgen. Die noodzaak is inmiddels weggevallen, maar het evenement is blijkbaar zo goed bevallen dat er toch een soort doorstart komt.
Inwoners, organisaties en instellingen krijgen de kans om ‘bijzondere en verbindende’ initiatieven te presenteren. Het draait daarbij om ontmoeting en samenwerking. De evenementen moeten ook een echte Bossche ‘touch’ hebben, zo laat de organisatie weten. De bedoeling is een goede mix te krijgen van horecalocaties, sportactiviteiten, cultuur en sociaal-maatschappelijke activiteiten, verspreid over de gemeente.
'Vernieuwing en verrassing'
Wethouder Mike van der Geld: “We willen een Bossche Zomer die ontmoetingen tot stand brengt op verrassende plekken. Die ‘s-Hertogenbosch neerzetten als Cultuurstad van het Zuiden. En die samen brede doelgroepen aanspreken. We blijven zoeken naar vernieuwing en verrassing. Zodat we samen ‘s-Hertogenbosch leuk maken tijdens de zomer.”
De organisatie is in handen van het Bossche Zomer Collectief (BZC). Daarin werken verschillende partijen samen uit de culturele sector, de commercie, de horeca en sociaal-maatschappelijke instellingen. De gemeente voert daarbij de regie.