advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Bosschenaar Jan de Rond maakt deze zomer opnieuw grastekening

Jan de Rond uit Den Bosch maakte vorig jaar zomer een grastekening in de vorm van een smiley. Dit jaar maakt hij opnieuw een tekening op een grasveld. "Het woord 'grastekening' wordt misschien wel het woord van het jaar."

Al ruim twee weken loopt de Rond met twee emmers water heen en weer om de emmers in de vorm van een collectebus leeg te gieten. “Deze grastekening is geïnspireerd op de lokale goede doelengids", legt Jan de Rond uit. "De rechthoek met opening aan de bovenkant symboliseert een collectebus, die ook in het logo van de gids voorkomt. De stippen staan voor munten die in de rechthoek met opening gaan vallen."

Het grasveld wordt door de droogte en de hoge temperaturen geel, maar doordat Jan een stuk van het veld water geeft wordt het groener en de collectebus is daardoor steeds zichtbaarder. 

Jan laat weten dat hij volgend jaar ook weer een tekening gaat maken: “Al is het alleen maar zodat het woord ‘grastekening’ een vermelding in de Dikke van Dale krijgt." De Rond belde vorig jaar de makers van het woordenboek al. "Toen beloofden ze dat het woord grastekening een vermelding zou krijgen als ik er deze zomer weer één zou gaan maken. Misschien wordt het zelfs wel het woord van het jaar!"