advertentie Banner SNLR.nl

Bosschenaar komt met innovatief idee: vliegtickets gespreid betalen

Je vliegtickets gespreid betalen. Met dat innovatieve idee zijn twee studenten van de Avans Hogeschool uit Den Bosch en Breda het bedrijfje Spread.nl gestart.

Bosschenaar Pepijn Gottmer vond dat het ook mogelijk moet zijn een vliegreis in delen te betalen en kwam zo met dit idee. “Het spreiden van de kosten van je vliegticket is de beste manier om er even heerlijk tussenuit te gaan zonder de volgende maand direct krap bij kas te zitten.”

Het idee van de Bossche studenten komt erop neer dat je een vliegreis van tussen de 100 en 3000 euro in drie termijnen kan betalen. Bij het boeken van de reis betaal je meteen een derde van de ticket. Na 30 dagen betaal je het volgende deel en na 60 dagen het laatste deel. “Er komen behalve boekingskosten van 29 euro die wel meer boekingssites rekenen verder geen kosten meer bij” zo stelt de jonge ondernemer.  

Een groot voordeel hiervan is volgens de bedenkers van het nieuwe systeem is dat je hierdoor al op vakantie kan gaan zonder het gehele aankoopbedrag te betalen: alleen de eerste termijn dient bij het boeken afgerekend te worden. Daarna is het vliegticket van jou en kan je direct op reis.

De studenten die pas net gestart zijn met hun bedrijfje hebben het betaalrisico afgedekt via een ander bedrijf.