advertentie Banner SNLR.nl

Bosschenaren zijn eenzamer door corona: gemeente biedt hulp

Bosschenaren voelen zich eenzamer door de coronacrisis. Dit blijkt uit een enquête die de gemeente 's-Hertogenbosch heeft afgenomen onder ruim 5.000 inwoners.

De enquête werd afgenomen in april en juni. De meest recente vragenlijst werd ingevuld door 5.777 Bosschenaren. "Corona heeft nog steeds veel invloed op ons dagelijks leven. We willen door onderzoek achterhalen wat voor inwoners de maatschappelijke gevolgen zijn", aldus burgemeester Jack Mikkers. 

Eenzaamheid en geldzorgen

Uit de enquête blijkt dat in april 38% van de Bosschenaren zich eenzamer voelt door de coronacrisis. In juni is dit nog voor 32% het geval. Verder geeft 13% aan moeite te hebben om financieel rond te komen. Wat hun gezondheid betreft, zeggen Bosschenaren dat zij zich tussen april en juni minder zorgen zijn gaan maken over hun eigen gezondheid en die van hun naasten. De gemeente geeft aan een vinger aan de pols te blijven houden.

Gemeente biedt hulp

Om eenzaamheid tegen te gaan, deelt de gemeente 's-Hertogenbosch enkele nieuwe- en bestaande initiatieven tegen eenzaamheid op haar website. Zo is er een 'Crew tegen corona' en het al bestaande 'join us', een landelijk meldpunt voor eenzaamheid onder jongeren.