advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Bouw brandweerkazerne Uden in januari van start

Het heeft even geduurd, maar de nieuwe brandweerkazerne in Uden zit er nu dan eindelijk aan te komen. In januari start de bouw van het pand aan de Udenseweg.

De nieuwbouw van de kazerne heeft flink wat vertraging opgelopen. In eerste aanleg zou begin 2018 al gestart worden, waarna dat opgeschort werd tot juni vorig jaar en uiteindelijk opnieuw werd uitgesteld. Nou lijkt er eindelijk schot in de zaak te komen. In december worden de voorbereidingen getroffen en in januari 2021 wordt er dan eindelijk echt gebouwd. 

"We hebben nu duidelijkheid, dat is wel handig, dat we weten waar we aan toe zijn", reageert postcommandant Twan van der Velden. Over de vertraging zit hij niet zo in. "In principe zitten we nu nog goed hoor. We hebben geen reden tot klagen." 

Moderner gebouw

In de nieuwbouw kan straks schoner gewerkt worden, vanwege de routing in het gebouw. De overlegruimtes en het home zijn flexibel inzetbaar voor nabesprekingen na een inzet en op het achterterrein komt een oefenplaats. Ook de oude ladderwagen uit 1940 krijgt een prominente plaats in het gebouw.

Naar verwachting is de nieuwe brandweerkazerne begin augustus klaar. De huidige kazerne aan de Leeuweriksweg verdwijnt daarmee niet, maar blijft nog tot 2023 bestaan als kantoor en onderhoudsplek.