advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Bouw distributiecentrum PLUS volgens plan; ‘geen vertraging’

Het bouwproject van het distributiecentrum van PLUS op industrieterrein Vorstengrafdonk in Oss loopt geen vertraging op door corona.

Zo’n twee weken geleden is bouwbedrijf Van de Ven uit Veghel begonnen met de werkzaamheden. “We hebben hierbij geen vertraging opgelopen”, vertelt Rianne van Beek van PLUS Retail. “We hebben het eerste jaar nodig voor de bouw. Het tweede jaar hebben we nodig voor het inrichten van de mechanisatie van Ditron.” Het distributiecentrum van PLUS gaat op zijn vroegst over ruim twee jaar open. “Eind 2022 of eind 2023 verwachten we klaar te zijn.”

Het bedrijf maakt zoals bekend gebruik van een ‘persoon-volgt-werkregeling’ waarbij het huidige personeel dat werkzaam is in de huidige distributiecentra de kans krijgt om mee te verhuizen naar Oss. Bij PLUS is nog niet bekend hoeveel medewerkers meegaan naar Oss. “Maar we hebben zeker mensen nodig uit Oss. Dat er werkgelegenheid ontstaat is wel duidelijk.”

Momenteel vinden er op het terrein graafwerkzaamheden plaats om de  grond bouwklaar te maken. Bij deze werkzaamheden werd vorige week huisvuil onder de grond aangetroffen. Na melding te hebben gemaakt bij de politie is het huisvuil afgevoerd.