advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Bouw van nieuwe flats in Gestelse buurt Den Bosch gestart

In de Gestelse buurt in Den Bosch is de bouw gestart van de eerste twee van zes nieuwe appartementengebouwen van BrabantWonen. De gebouwen krijgen de namen Guido en Albrecht.

Dat zijn de voornamen van de dichters naar wie ook de straten zijn vernoemd. De andere vier flats krijgen ook een eigen naam.

Bij de start van de bouw werd aan de  Brabantlaan een bijzonder bouwbord onthuld. Dat is gemaakt van oude deuren die ‘gered’ zijn uit de sloopwoningen in Orthen-Links. Het bord moet daarmee het duurzame karakter van de nieuwbouw in de Gestelse buurt weergeven. De twee nieuwe gebouwen worden vrijwel identiek en krijgen elk 31 sociale huurappartementen voor alleenstaanden, stellen en kleine gezinnen. Het eerste gebouw moet in het voorjaar van 2022 worden opgeleverd.

Beide gebouwen worden bijna energieneutraal. Er worden circulaire materialen gebruikt, er komen geen gasaansluitingen en er komen zonnepanelen op het dak en een gemeenschappelijke warmtepomp voor de verwarming. Op het dak komt ook ruimte voor een tuin en de openbare ruimte rond de nieuwe flats wordt vernieuwd.