advertentie Banner SNLR.nl

‘Bouwen met plezier, maar optocht is hoogtepunt’

Het is inmiddels traditie in Den Bosch: een paar weken voor carnaval laten Oeteldonkse bouwers zien hoe ver ze zijn met de praalwagens die meerijden in de optocht op carnavalsmaandag.

Afgelopen zaterdag en zondag kon publiek dus al ‘effe plekke met de bouwers’ in de bouwhal aan de Ertveldweg.

Aan het motto van dit jaar ‘Oeteldonk Binnenstebuiten’ werden verschillende invullingen gegeven door de carnavalsverenigingen. “Wij maken een kar waar Hendrien op zit’, vertelt Marieke Pijnappels van BV BEP. “Ze is de huishoudster van d’n Peer en ze mag alleen in het schrikkeljaar één dag naar buiten. Dat vonden wij wel passen bij het thema.”

De bouwers van CV Nooit op tijd thuis hebben het anders aangepakt. Zij maken een kikker met drie tongen. “De gedachte erachter is dat je het hele jaar alles opkropt”, vertelt Desiree Parijs. “Met carnaval mag alles naar buiten.” 

Op 1 oktober begonnen de verenigingen aan hun wagens. Op de vraag of het al dat werk waard is: "Het bouwen geeft veel plezier. Dat moet ook wel", vindt Parijs. "Maar de optocht is absoluut het hoogtepunt. Dan kunnen we ons werk aan iedereen laten zien."

De wagens zijn op maandag 24 februari in de binnenstad te zien tijdens de Grote optocht.