advertentie Banner SNLR.nl

Bouwruimte blijft een probleem voor wagenbouwers

Stichting Carnavalsviering Oss (SCVO) verwacht zo’n 37 deelnemende wagens aan de carnavalsoptocht, waarvan een klein deel in de loods van SCVO kan bouwen.

“Plek om te bouwen is altijd een probleem. We hebben zelfs clubs op de wachtlijst staan”, aldus Theo van Heukelom van de SCVO. Op dit moment maken zes verschillende carnavalsclubs gebruik van de vijf hallen aan de Gewandeweg. Van Heukelom verwacht niet dat er snel een hal vrijkomt of dat er elders ruimte is. “We hebben gelobbyd hier en  daar  om ruimte te vinden, maar de leegstand bij boerderijen neemt ook af. Als iemand voor ons nog ruimte weet, weet ik zeker dat die binnen no time vol is”, aldus Van Heukelom.

Desondanks is de vereniging blij met het aantal deelnemende wagens. “We zijn er trots op dat er 37 wagens meerijden. Dat is fantastisch.” Verklappen hoe de wagens er uitzien kan Van Heukelom nog niet. “Dat is een geheim van de clubs. De mannen zijn al sinds september aan het bouwen en willen de wagens op zijn best presenteren tijdens de optocht.

De carnavalsoptocht is op zondag 23 februari om 13.11 uur. Een live-verslag wordt uitgezonden op Dtv Oss/Bernheze.