Deal over bouwschuur in Heesch ketst op nippertje af

Stichting Carnavalsviering Heesch was dicht bij een overeenkomst met een ondernemer voor een bouwschuur voor carnavalswagens. Toch ging het ook deze keer op het laatste moment mis.

De stichting is al jaren op zoek naar een locatie waar carnavalsverenigingen hun praalwagen kunnen bouwen. De optocht van Krullendonk bestaat de afgelopen tien jaar vooral uit enthousiaste loopgroepen, zonder de aanwezigheid van 'grote' wagens. In 2019 deden slechts twee groepen, CV Oan de Kant en Duh Stumpers 2.0, met een wagen mee.

Sponsor gevonden
Een sponsor heeft zich aangemeld om flink te investeren in de aankleding van een bouwschuur. "Hij wil zelfs zo ver gaan om te investeren in een volledige schuur of nishut", vertelt oud-voorzitter van SCH, Gerrit-Jan Leeijen.

Ondernemer trekt zich terug
Maar een schuur is er momenteel nog niet. Dat leek deze zomer wel zo te zijn, maar de ondernemer haakte op het laatste moment af. "In principe was er al een akkoord. Er moesten alleen nog wat zaken afgetikt worden met de gemeente Bernheze. Uiteindelijk heeft de ondernemer besloten zich terug te trekken, omdat hij zijn schuur kon verhuren", zegt Leeijen.

Gemeente Bernheze werkt mee
Voor meer grote wagens in de optocht in 2020 is het volgens Leeijen nog niet te laat. Hij doet een oproep aan ondernemers in de agrarische sector of de industrie met een lege schuur of hal om zich te melden bij SCH. "De gemeente wil in ieder geval meewerken", sluit Leeijen positief af.

advertentie <p>Banner ssc helftheuvel</p>

Lees ook deze artikelen