advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Boze bewoners Boschveld en SP naar woningcorporatie

De Bossche SP is dinsdag met boze bewoners uit de wijk Boschveld naar woningcorporatie Zayaz gegaan, om verhaal te halen over het verloop van de renovatie van woningen.

De bewoners eisen herstel van schade die ontstond na de renovatie. Lara Kuenen, één van de bewoners van de huizen, vindt dat de huizen er nog slechter aan toe zijn dan vóór de renovatie: “Wat problemen aan de huizen, zoals tocht en asbest, zijn niet verholpen en met de renovatie zijn veel zaken beschadigd geraakt. Zo liggen de tegels in de badkamer scheef, zodat je je voeten openhaalt, en zijn er scheuren in muren gekomen.”

De bewoners boden bij Zayaz samen met de SP een collage aan met foto’s van de schade. “De eisen van de bewoners zijn niet meer dan reëel”, vindt SP-voorzitter Bram Roovers. “Je kunt niet de huizen in een slechtere staat achterlaten dan je ze hebt aangetroffen. Het is jammer dat we weer bij Zayaz op de stoep staan, maar ook nu worden de klachten van de bewoners niet serieus genomen.”

Eerdere acties
De SP voerde in oktober 2017 en september vorig jaar op soortgelijke manier acties. Eerst voor het behoud van 55-pluswoningen, later voor schimmeloverlast in huizen in de Kruiskamp.