advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Brabant Water niet in problemen door de hitte en droogte

Drinkwaterbedrijf Brabant Water komt vooralsnog niet in de problemen door de droogte en hitte van dit moment.

Volgens een woordvoerder dreigt er in ieder geval nog geen tekort: “We monitoren de watervraag en onze dagelijkse voorraad continue en kunnen het goed aan in Brabant. We maken in Brabant drinkwater van diep grondwater. Daar is voldoende van. We roepen wel op om slim om te gaan met water juist op deze warme dagen en delen tips. Dat doen we nu, maar ook het hele jaar door. Minder is altijd beter.”

Volgens Brabant Water is er ook hier wel kans op een lagere waterdruk als veel mensen tegelijk de kraan openzetten. Vooral tussen 18.00 en 22.00 uur wordt veel extra water gebruikt voor het sproeien van de tuin, het vullen van zwembadjes en om te douchen.

Deltaplan

Het bedrijf verwacht dat de komende jaren de vraag naar drinkwater verder zal stijgen. Dit vanwege de bevolkingsgroei, hete zomers en economische groei. Brabant Water wil daar op inspelen door het Deltaplan Waterbesparing dat in 2018 in gang is gezet.

Doel hiervan is om de vraag naar drinkwater af te vlakken. Dat gebeurt door middel van bewustwordingscampagnes en diverse projecten die water moeten besparen. Het onbeperkt blijven oppompen van grondwater is voor Brabant Water namelijk geen optie, zo stelt het bedrijf.