Vaccineren nu ook mogelijk in de Brabanthallen in Den Bosch: 'De perfecte locatie'

De Brabanthallen in Den Bosch is sinds maandag geopend als nieuwe vaccinatielocatie. Er kunnen ruim 800 prikken per dag worden gegeven.

Bij de officiële opening waren wethouder Ufuk Kâhya, wethouder duurzame mobiliteit, talentontwikkeling en welzijn van de gemeente ‘s-Hertogenbosch en Femke van den Oetelaar, projectleider Vaccineren GGD Hart voor Brabant, aanwezig. 

Van den Oetelaar is blij met de keuze voor de Brabanthallen: "De Brabanthallen is voor ons echt de perfecte locatie omdat het een goede bereikbaarheid heeft, maar ook veel parkeergelegenheid biedt en ervaring heeft met veel bezoekers ontvangen in korte tijd. Het is fijn dat we hier onze tweede locatie in de regio Hart voor Brabant mogen openen."


Tekst gaat verder onder de video.

Hoop

Die mening is ook wethouder Kâhya toegedaan: "Ik ben heel erg blij dat we hier een mooie vaccinatielocatie hebben die ontzettend goed loopt en ook makkelijk kan uitbreiden, zodat onze inwoners hopelijk vlot gevaccineerd kunnen worden. We hebben hier natuurlijk voldoende ruimte, er zijn elf prikstraten die gewoon kunnen functioneren. Ik hoop dat de landelijke strategie voor vaccinatie doorgezet wordt, dat er meer vaccins beschikbaar komen. Dit is een baken van hoop dat we samen de pandemie achter ons kunnen laten en hopelijk volgend jaar allemaal gevaccineerd en gezond carnaval kunnen vieren."

Overigens kan Van den Oetelaar nog niet nauwkeurig aangeven hoeveel prikken er daadwerkelijk gaan worden gezet. “Het is lastig om dat exact te zeggen. Iedere inwoner heeft de vrijheid om aan te geven naar welke vaccinatielocatie hij of zij wil. Het is hier nu nog vrij leeg, omdat we pas net zijn geopend. Vanaf morgen gaan alle priklijnen open.”

De vaccinatielocatie Brabanthallen is de eerste nieuwe in de regio, na de al bestaande locatie in Veghel. Daar wordt sinds 6 januari het coronavaccin toegediend. Na de opening van de Brabanthallen als vaccinatielocatie, volgen nog locaties in onder andere Oss en Uden.