advertentie Banner SNLR.nl

Brabantse toppers op het NK BMX

Het Nederlands Kampioenschap BMX werd afgelopen zondag in Erp gehouden. Veel Brabanders namen deel aan het kampioenschap.

Verschillende BMX clubs uit het land vertrokken dit weekend naar Erp voor het NK. Het is de tweede keer dat er een groot BMX-toernooi georganiseerd wordt in Erp. In 2015 vond op dezelfde baan het Europees kampioenschap plaats.

Ook het team van Twan van Gendt uit Den Bosch was op het BMX terrein te vinden. “Ik hoop op een finaleplaats. Ik werd vorig jaar vijfde en hoop het nu weer zo goed te doen”, laat teamlid en deelnemer Arjan van Bodegraven weten.

Ik hoop op een finaleplaats

• Arjan van Bodegraven, deelnemer

Het NK is niet de belangrijkste wedstrijd volgens bondscoach Raymon van der Biezen uit Heesch. Hij heeft meer oog voor de wedstrijden ná het NK. “In het grote plaatje is het Nederlands kampioenschap niet heel belangrijk voor ons en zeker niet richting de Olympische spelen. Het is en blijft natuurlijk het NK en die titel wil iedereen mee naar huis nemen. Maar de belangrijkste wedstrijd is het niet", aldus van der Biezen.

In het team van Raymon van der Biezen zitten heel wat Brabantse crossers. “We hebben best wat Brabantse toppers bij ons in het team zitten. Ik hoop dat ze de eer hoog houden.”

De Bossche Twan van Gendt werd tweede in zijn categorie. Niek Kimman uit Overijssel werd eerste bij de Elite men. De Nijmeegse Laura Smulders wist de eerste plaats bij de vrouwen te bemachtigen. Indy Schippers uit Helmond werd kampioen bij de junioren.