advertentie Banner AGO Badkamers en Tegels 2020 SITE TOP

Een woonwagen die er al is op Brasem in Oss

BrabantWonen gaat acht nieuwe woonwagens verhuren in Oss

In het noordwesten van Oss komen acht woonwagens, waarvan de grond van de gemeente Oss is. BrabantWonen verhuurt de standplaatsen. "Brasem moet een modelkampje worden", aldus wethouder Joop van Orsouw.

Het is voor het eerst dat BrabantWonen woonwagens gaat verhuren. "Toen ik in 1994 wethouder werd, waren we al bezig om de sociale verhuurders zo ver te krijgen dat ze de woonwagenkampjes overnamen. Na 25 jaar is dat hiermee gelukt." De gemeente had 500.000 euro beschikbaar voor het plan. Omdat BrabantWonen voor een deel meebetaalt, zijn de acht nieuwe woonwagens te realiseren. Mooiland was al eigendom van een woonwagenlocatie in Berghem.

Gasloos mét zonnepanelen

Het plan is tot stand gekomen nadat het college voor de rechten van de mens zei dat er iets moest gebeuren. Vorig jaar is er in de regio een start gemaakt met het vormen van nieuw beleid. Daardoor gaan de woonwagens allemaal op elkaar lijken en worden deze ook gasloos en krijgen zonnepanelen op het dak. Van Orsouw wil de nieuwe locatie spiegelen aan die aan de Ritchiestraat en Leuvenstraat, waarbij woonwagenbewoners en inwoners van de rest van de wijk nauw in contact staan. "We willen dat woonwagenbewoners hetzelfde behandeld worden als andere huurders, met dezelfde rechten en dezelfde plichten." Er is in Oss een behoorlijke wachtlijst met personen die graag in een woonwagen willen wonen.

De slechteriken kunnen er niet terecht

• Joop van Orsouw (Beter Oss), wethouder

Dat de grond eigendom blijft van de gemeente is een bewuste keus. Van Orsouw: "Zo hebben we invloed op wie er in de woonwagens terecht komt. De slechteriken kunnen er niet terecht."

De gemeente heeft het eerste ontwerp van het bestemmingsplan gemaakt. Mensen die bezwaar willen maken of vragen hebben, hebben daarvoor zes weken de tijd. De bedoeling is dat er voor de zomervakantie een definitief bestemmingsplan ligt en dat het werk na de zomer kan beginnen.