advertentie Banner SP Website

BrabantWonen gaat materiaal uit gesloopte woningen hergebruiken

Woningcorporatie BrabantWonen gaat voortaan bij reparaties vaker producten en materialen gebruiken die afkomstig zijn uit slooppanden en die nog goed van kwaliteit zijn.

De bedoeling is dat kranen, sloten, spiegels en leuningen zo een tweede leven krijgen.

Bewoners hoeven niet bang te zijn dat ze een afgedankt, tweedehands product krijgen, zegt Joris van Lokven, verantwoordelijk voor het onderhoud bij BrabantWonen: “We gebruiken alleen kwalitatief goede producten, die nog lang niet versleten zijn. Blijvertjes dus. Je kunt het vergelijken met de refurbished telefoons. Het is zonde om materialen weg te gooien, die misschien nog maar net vervangen zijn. En die vanwege de sloop weggegooid zouden worden. Het is goed om ze weer een nieuw leven te geven. Bij elk reparatieverzoek kijken we eerst of we een ‘blijvertje’ in voorraad hebben. Pas als dat niet zo is, zetten we nieuwe producten in. Bijkomend voordeel is dat we besparen op grondstoffen en zorgen voor minder afval.”

De nieuwe werkwijze is onlangs al gehanteerd bij de flats in Boschveld en de Gestelsebuurt in Den Bosch die gesloopt gaan worden.