BrabantZorg begint maandag met vaccineren bewoners verpleeghuizen

De verpleeghuizen van BrabantZorg zijn één van de eersten die mogen gaan vaccineren. Op maandag 18 januari starten de vaccinaties van kwetsbare ouderen in Nederland, zei minister Hugo de Jonge dinsdag tijdens de corona-persconferentie. BrabantZorg start ook op die datum.

Als eerste zijn bewoners aan de beurt van verpleeghuizen, die onder behandeling zijn van een specialist ouderengeneeskunde. Woensdag ontvangen zo’n 1.400 bewoners een uitnodiging voor vaccinatie met het Pfizer/BioNTech vaccin. “We weten nog niet of we maandag al alle voor deze groep benodigde vaccinaties ontvangen. Daarom kan het zijn dat de eerste vaccinatieronde in verschillende fases wordt uitgevoerd”, zegt voorzitter Wilma de Jong van BrabantZorg.

“Wij zijn blij dat we bij BrabantZorg als één van de eerste organisaties in Nederland mogen vaccineren", vertelt De Jong vol enthousiasme. "Blij omdat bewoners na vaccinatie beschermd zijn tegen het virus dat al zoveel leed heeft veroorzaakt. Blij omdat we hierdoor langzaam maar zeker stappen kunnen zetten naar een leven zonder corona."

Logistieke operatie

De voorbereidingen voor de eerste ronde op de bijna 35 locaties van BrabantZorg zijn in volle gang. “Het is een behoorlijke logistieke operatie die we in korte tijd op touw moeten zetten én moeten uitvoeren. Dat vraagt weer een extra inspanning van onze collega’s, maar ik weet dat zij ook nu weer met volle overgave aan deze exercitie zullen meewerken."

De ervaring die Brabantzorg opdoet met het vaccineren gebruikt de Rijksoverheid bij de verdere invulling van de vaccinatiestrategie voor de groep mensen die langdurige zorg nodig heeft.