Bram helpt studenten met maken studiekeuze

Met het van afstand beantwoorden van vragen en het geven van informatie over zijn studie wil sportstudent Bram van Zandbeek uit Heeswijk-Dinther nieuwe studenten helpen.

Niet alleen examens, schooluitjes en lessen gaan door corona niet door. Ook open dagen zijn geannuleerd en dat is voor toekomstige studenten vervelend. Bram van Zandbeek (20) maakte zelf een verkeerde studiekeuze. Journalistiek in Tilburg bleek niet zijn ding. “Ik weet daarom dat het belangrijk is om een goede studiekeuze te maken”, zegt de student, die momenteel in het eerste jaar zit van zijn opleiding sportkunde in Eindhoven.

Dinsdag kwam de student op het idee om andere studenten te helpen. Op Facebook schrijft Bram dat iedereen die vragen heeft over de studie sportkunde bij hem terecht kan. “Hoe ik op het idee kwam? Heel simpel. In mijn Facebookvriendenkring zag ik dat andere studenten ook hun hulp aanbieden”, vertelt Bram.

De student uit Heeswijk-Dinther merkt dat door het coronavirus weinig aandacht is voor toekomstige studenten. “De focus bij ons ligt op maatregelen zodat studenten zo goed mogelijk hun jaar kunnen afronden. Docenten hebben het daar druk genoeg mee. Ze zijn dus druk genoeg met andere dingen dan een open dag.”

Ook als de open dag op de sporthogeschool door was gegaan, had de student zich aangeboden om te helpen. “Vanuit school zijn studenten sowieso al verplicht om aan onderdelen op de open dag mee te doen”, besluit Bram.

advertentie

Lees ook deze artikelen