Branden en woninginbraak zorgen voor roerige nacht in Den Bosch, Hintham en Rosmalen

Drie branden en een woninginbraak leverden de hulpdiensten in de regio Den Bosch van dinsdag op woensdag een tumultueuze nacht op. Er vielen geen gewonden bij de incidenten.

Rond tien voor half één ’s nachts begon de drukke nacht voor de hulpdiensten. De brandweer ontving namelijk een melding van een autobrand, die woedde aan de Herman Moerkerklaan in Hintham. De bestelbus die in brand stond kon snel worden geblust, maar het voertuig was niet meer te redden. Mogelijk was er sprake van brandstichting.
 
Rond de klok van half drie was er opnieuw een melding van een autobrand, ditmaal aan de Jan Hezemansstraat in Den Bosch. Er stond daar een geparkeerde auto in brand. De auto brandde volledig uit. Bij diezelfde brand raakte ook een tweede auto beschadigd. Beide uitgebrande voertuigen zijn door een bergingsbedrijf afgevoerd.

De politie laat weten dat de brand waarschijnlijk is aangestoken en heeft de zaak in onderzoek.

Woninginbraak

Tien minuten na de brandmelding in Den Bosch, werd er rond tien over half drie een schuurbrand aan de Baroniehoeven in Rosmalen gemeld. Een aantal planken die tegen een schuur stonden waren in brand gestoken. Buren ontdekten de brand, waardoor de schade beperkt bleef.

Kort na die brandmelding was er een melding van een woninginbraak, een paar straten verderop, in de wijk De Hoevens. Twee personen zouden daar hebben geprobeerd in te breken. De politie zocht in de omgeving naar de inbrekers, maar er werd niemand meer aangetroffen.

Of er een verband is tussen de brand en de poging tot inbraak, wordt nog bekeken.