Foto: Peter van de Ven

Brandweer Uden neemt met ‘toeters en bellen’ afscheid van kazerne aan de Leeuweriksweg

Sommige Udense inwoners dachten aan een ernstig incident. Maar dat was gelukkig niet het geval. De brandweer verliet maandagavond de kazerne aan de Leeuweriksweg.

Dat gebeurde met een hoop bombarie. In een karavaan met zwaailichten en sirenes reed de brandweer naar de nieuwe kazerne. Die is gevestigd op hoek van de Hockeyweg en de Udenseweg.

Postcommandant Twan van der Velden is blij met de nieuwe kazerne. "Ik vind het geweldig. We zijn allemaal erg trots op het gebouw", zegt de man die al 35 jaar betrokken is bij de brandweer.

(Tekst loopt verder onder video)

De nieuwe kazerne heeft veel voordelen voor de brandweer. Zo beschikt de nieuwe kazerne over een instructieruimte en een eigen plek om te oefenen. In de oude kazerne was deze plek er niet en moesten brandweerlieden hiervoor iedere maandag naar een andere locatie.

Daarnaast is het nieuwe gebouw voorzien van nieuwe technische snufjes, zoals deuren die direct open gaan bij het afgaan van het alarm. 

Met de verhuizing volgt de brandweer de politie. Die nam al eerder intrek in een nieuw pand. Vrijdag volgt de officiële opening van de nieuwe brandweerkazerne.