Brengen 1700 handtekeningen Schaijk alsnog bij Oss?

Donderdag gaat de kogel definitief door de kerk voor de gemeente Maashorst. Dat de herindeling er gaat komen is zeker, maar het tegengeluid in Schaijk heeft nog wat voeten in de aarde. 

Een grote groep mensen in Schaijk wil namelijk liever met Oss fuseren en heeft het gevoel niet gehoord te worden. Daarom is het actiecomité 'Schaijk hoort bij Oss' opgericht, die een petitie startte om de fusie met Uden tegen te gaan. "We hebben nu al ruim 1700 handtekeningen verzameld, waarvan 1400 mensen uit Schaijk en 350 in Oss, Uden en Reek," vertelt mede-oprichter Niek van Casteren. 

Tekst gaat verder onder de video. 

Referendum
In Landerd is het mogelijk om een referendum te starten, dat gaf burgemeester Bakermans eerder ook al aan. Of het aantal handtekeningen voldoende is om daartoe te komen, weet de actiegroep niet, maar draagvlak is volgens Nol de Jong belangrijker. "De uiteindelijke beslissing vindt plaats in Den Haag en zij zullen vragen hoe het met het draagvlak gesteld is. Dan kunnen wij in ieder geval zeggen dat het draagvlak er in Schaijk niet is." 

De Schaijkse partij DS97 dient tijdens de raadsvergadering donderdag een herziening in. Als andere partijen daarmee instemmen, komt een referendum dichterbij. 

advertentie

Lees ook deze artikelen