Broers Van der Heijden stoppen tegelijk bij Nulandia

Nicky en Wessel van der Heijden hebben tegelijkertijd hun carrière in Nulandia 1 afgesloten. De voetbalbroers zijn samen goed voor bijna 25 jaar in de Nulandia-selectie.

Nicky, met 31 jaar de oudste van de twee broers, heeft onlangs een fysiotherapiepraktijk in Grave overgenomen. Ook is zijn tweede kind op komst. "Ik had het er graag voor over om direct na het werk door te gaan naar de training. Als ik doorga wil ik er 100 procent voor gaan, dat lukt me niet meer. Ik krijg nu meer tijd voor mijn gezin." 

Overgehaald

De 28-jarige Wessel speelt nog niet zo lang als Nicky bij het eerste team. "Ik was in het begin nog niet zo fanatiek. Ik ben blij dat Nicky me toen toch heeft overtuigd, daar heb ik nooit spijt van gehad." Het hoogtepunt was voor hem zijn basisdebuut tijdens de derby tegen Nooit Gedacht uit Geffen. Voor Nicky was de promotie met het tweede naar de hoofdklasse het hoogtepunt. Zo'n promotie had hij met het eerste ook wel mee willen maken. "Dat had het echt compleet gemaakt, maar het is goed zo." 

De broers gaan niet definitief weg bij de club. Nicky gaat met zijn vrienden voetballen in het vijfde team, broertje Wessel gaat naar het vierde. Ook zitten ze nog regelmatig bij de wedstrijden van het eerste op de tribune. "Ze zullen ons vast nog wel gaan horen."