advertentie Banner SNLR.nl

Bruidsfotografe Josan uit Veghel genomineerd voor award

Fotografe Josan van den Broek uit Veghel is een van de genomineerden voor een Bruidsfoto Award. Met een sprookjesachtige 'getting ready' foto hoopt ze de prestigieuze prijs in de wacht te slepen. 

De wedstrijd is georganiseerd door Bruid & Bruidegom Magazine. Uit honderden inzendingen zijn door een vakjury in acht categorieën tien foto's geselecteerd en de foto van Josan is er daar een van. "Ik was echt verrast toen ik gebeld werd dat ik genomineerd ben. Er doen aan deze verkiezing heel veel fotografen mee waar ik zelf veel bewondering voor heb, dus dit is echt een eer."

Die blik in haar ogen en het licht op haar gezicht, dat was echt een lucky shot

• Josan Van den Broek


Drie generaties

Op de genomineerde foto is de moeder van de bruid te zien die op een stoel staat, met daarnaast de bruid die haar vasthoudt en weer daarnaast haar kleine nichtje. "Dat vond ik zo mooi. Die drie generaties, met onderaan dat kleine meisje met die grote dromen, die naar die enorme jurk staat te kijken. Die blik in haar ogen en hoe het licht op haar gezicht valt, ja dat was echt een lucky shot." 

Tekst gaat verder onder de foto

Sprong in het diepe
De geboren Veghelse werkt pas een jaar als bruidsfotograaf en had dan ook nooit verwacht dat het zo snel zou gaan. "Ik deed dit als hobby en merkte dat het zo goed ging, dat als ik er ooit wat mee wilde doen, ik nu de sprong moest maken. Dus toen heb ik m'n baan opgezegd om het een kans te geven. En ik ben als een vis in het water nu. Zo dichtbij komen op zo'n grote dag van bruidsparen is heel bijzonder."

Jury
Het publiek bepaalt uiteindelijk of Van den Broek in de prijzen valt. Tot en met 1 mei kunnen mensen stemmen op hun favoriete foto. "Ik heb geen idee of ik ga winnen. Er zijn zoveel goede foto's ingezonden, dus het is maar net wat het publiek mooi vindt. Of ze dan gaan voor compositie, kleur of gezichten is heel persoonlijk. Dus ik weet het echt niet, maar het zou een enorm compliment zijn."

Op 11 mei worden de winnaars bekendgemaakt.

Foto header: Rosalie Voortman