Brullende dino's breken records in Brabanthallen

"Al onze verwachtingen worden overtroffen. We hebben de kaartverkoop moeten opschalen, omdat het zo ontzettend populair is". 

Mensen uit alle hoeken van het land staan in de rij voor een ontmoeting met de hoofdpersonen uit Jurassic Park. Voor Kees Rutgers, onderdeel van de organisatie, is het geen verrassing dat de dino's het zo goed doen. "Het is echt alsof je in een prehistorische dierentuin rondloopt", aldus Rutgers.  

Het mag dan op een dierentuin lijken, maar prehistorisch is deze zeker niet. Bezoekers worden aangemoedigd om te leren over de dino's door onder andere een 'Dinoscoop' met speciale films, een 'museum' waar ze zelf als ontdekker fossielen kunnen uitgraven en een 3D-dino ervaring waardoor de dieren opeens heel dichtbij komen. 

T-Rex
De meer dan 80 dino's die hier te zien zijn, maken bovendien allemaal geluid, bewegen en zien er zo echt mogelijk uit. En dat valt op. "Het is echt heel gaaf om te zien, hoe sommige dino's er uit zouden hebben gezien", aldus een jonge bewonderaar. Een favoriete dino? "De Tyrannosaurus Rex natuurlijk". Dat blijkt een duidelijke favoriet, niet alleen onder de bezoekers van de expositie. "Dat is natuurlijk één van de grootste, bekendste en gevaarlijkste dino's die er heeft rondgelopen en die vind ik persoonlijk wel heel stoer", bekent ook Rutgers. 

Rutgers en zijn team verwachten nog zo'n 3000 bezoekers per dag te mogen ontvangen in de Brabanthallen. De expositie is nog te bewonderen tot en met zondag 5 januari. Rutgers wil niks kwijt over hoeveel dino-enthousiastelingen er tegen die tijd zijn langsgeweest, "maar ik denk een heleboel". 

advertentie <p>Banner ssc helftheuvel</p>

Lees ook deze artikelen