Buijs: "Grote waardering voor hoe gezin omgaat met situatie besmetting"

Burgemeester Wobine Buijs heeft grote waardering voor hoe het gezin dat nu te maken heeft met de coronabesmetting ermee omgaat.

“De man is op het moment dat hij wist dat hij ziek was, en dat hij in één van de besmette landen is geweest, direct thuis gebleven en heeft ook contact opgenomen met de GGD. De familieleden zijn naar huis gehaald. Zij hadden op dat moment ook geen verschijnselen.”

Daarmee heeft het gezin volgens Buijs exact gehandeld volgens de richtlijnen. “Ik was onder de indruk van de wijze waarop het gezin ermee omging. Het is gegaan uit het boekje, daar heb ik grote waardering voor.”

Eén van de twee kinderen van het gezin heeft de komende week schoolexamens. De burgemeester denkt dat dat geen probleem hoeft te zijn: “Ik ga er vanuit dat er wordt gekeken naar een maatwerkoplossing, maar uiteindelijk kan ik er niks over zeggen. Maar de mensen in Oss kennende zullen ze alles doen om te zorgen dat het leven gewoon doorgaat.”  

Verder zegt de burgemeester dat er behalve het in quarantaine gaan van het gezin er geen maatregelen noodzakelijk zijn. Evenementen worden ook niet afgelast.

De burgemeester, die er op dit moment zelf voor kiest geen handen te geven,  wijst erop dat mensen eenvoudige dingen als handen wassen en in de ellenboog niezen kunnen doen om verspreiding zoveel mogelijk tegen te gaan.

advertentie <p>Banner Woonboulevard Oss midden dec19</p>

Lees ook deze artikelen