advertentie Banner SNLR.nl

Burgemeester Buijs: 'Onderhuids een oorlog gaande'

Op de dag dat Oss 75 jaar bevrijd is, voert burgemeester Wobine Buijs-Glaudemans een heftig pleidooi tegen het drugscircuit.

De burgemeester kan niet vrij over vrijheid praten, na de moord op advocaat Derk Wiersum woensdag. "Onderhuids is er nog een oorlog gaande; het drugscircuit", stipt de burgemeester aan.

"Ik roep iedereen op om in verzet te komen. Iedereen die een pil neemt, ondermijnt de rechtstaat. Het drugscircuit is niet oké", waren de harde woorden van Buijs. "Doe recht aan de vrijheid die ons 75 jaar geleden is gegeven en zeg gewoon nee tegen een pil."

Update: niet ieder raadslid eens met burgemeester
Niet alle raadsleden konden de harde woorden van burgemeester Buijs-Glaudemans waarderen. Raadslid Dolf Warris van GroenLinks tweet tijdens de vergadering dat het feest van de bevrijding niet ontsierd mag worden door aanvallen op politieke leiders in Den Haag. 'Ook met de vergelijking van weigeren van drugs met een verzetsdaad in WO2 vliegt Buijs uit de bocht', schrijft Warris. Ook partijgenoot Nick Woudstra vindt dat 'het afroepen van een war on drugs' niet de juiste manier is.